Kardeş Şehirler Öğrenci Değişim Programı ile Mersin’e Gelen Alman Öğrenciler Yöresel Lezzetlerle Buluştu
Almanya Oberhausen’den “Kardeş Şehirler Öğrenci Değişim Programı” kapsamında MersinTürkiye’ye gelen Alman öğrenciler, Gastronomi ve Yöresel Eserler Köşkü’nü ziyaret ederek atölye çalışmalarına katıldı.
Almanya Oberhausen’den “Kardeş Şehirler Öğrenci Değişim Programı” kapsamında Mersin Türkiye’ye gelen 10 Alman öğrenci ve 2 lider yerel lezzetlerle tanıştı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen öğrenci değişim programı kapsamında Mersin’den 10 Alman öğrenci, 2 lider ve onlara eşlik eden 10 Türk öğrenci Gastronomi ve Yöresel Eserler Köşkü’nü ziyaret ederek kurutulmuş lavanta yağı üretti. meyve, mumlar ve tarator. .
LAVANTA YAĞINI KENDİLERİNE AİT DİSTİLLEDİLER
Öğrenciler, ilk olarak Gastronomi ve Yöresel Ürünler Köşkü’nde bulunan Distilasyon Atölyesi’nde Mersin’in lavanta bahçelerinden toplanan lavantaların yağını elde ettiler. Atölyede kazan ve damıtma ünitesinin nasıl çalıştığını öğrenen öğrencilere damıtma hakkında genel bilgiler verildi. Lavanta damıtma işleminin her aşamasını deneyimleyen öğrenciler, yağ çıkarma işleminin de keyfini çıkardılar.
ÖĞRENCİLER KURU MEYVEYİ ÖĞRENDİ
Öğrencilerin deneyimleme fırsatı buldukları bir diğer atölye ise Kurutma Atölyesi’nde meyve kurutma oldu. Kurutma işleminin üretim teknikleri, meyve dilim kalınlığı, kurutma sıcaklığı ve süresi hakkında bilgi sahibi olan öğrenciler; Elma, muz ve limon kurutmayı uygulamalı olarak öğrendi. Mersin’in coğrafi işaretli ve aday eserlerini kurutup paketleyen öğrenciler, Mersin temalı sağlıklı atıştırmalıklar elde etti.
LAVANTA VE PORTAKAL YAĞINDAN MUM YAPTILAR
“MERSİN ÇOK RENKLİ BİR ŞEHİR VE İNSANLARI ÇOK SICAK”
Mersin’i ve insanını çok sıcak bulduğunu söyleyen yabancı uyruklu öğrencilerden Golekuh Caesar, “Mersin çok renkli bir şehir ve insanları çok cana yakın. Genel olarak çok beğendiğimi söyleyebilirim. Hava çok güzel, deniz şehre ayrı bir anlam katıyor.”
Gastronomi ve Yöresel Ürünler Köşkü’nde düzenledikleri atölyeleri değerlendiren Sezar, “Önce mum yapım atölyesine girdik. Bize orada çevreci mumlar yapıldığı söylendi. Daha sonra meyve kurutma tesisinde meyveleri kesip kuruttuk. ” Daha önce meyve kurutma ve mum üretimi konusunda tecrübesi olmadığını kaydeden Sezar, “Aslında hiç böyle bir tecrübem olmadı. Bu benim için bir ilkti ve çok güzel bir şeydi.”
Yabancı konuklardan Christina Angenent, Mersin ve atölye izlenimlerini paylaşarak, “Mersin’i çok seviyorum. Çok keyifli bir şehir ama aynı zamanda çok sıcak. Çalıştaylar da çok keyifli geçti. . Bence her şey çok hoş. Klasik bir meze. Türk mezelerini yapmak güzel bir deneyim oldu” dedi.
MİSAFİR ÖĞRENCİLER MERSİN’İN TARİHİNİ VE TURİSTİK YERLERİNİ KEŞFEDECEK
22 Temmuz’da başlayan ve 5 Ağustos’a kadar devam edecek olan gezide Almanya’dan gelen konuk öğrenciler; Mersin Limanı, Kanlıdivane, Kız Kalesi, Cennet Cehennem Çukurları ve Astım Mağarası’ndan Tarsus’a kadar birçok gezi ve aktiviteye katılacaklar, Mersin’in doğal ve tarihi güzelliklerini gezme fırsatı bulacaklar.
senkaya-haber.com.tr